Kéménybélelés, Kémény bélelés, Kémények bélelése saválló csővel, árak

Kémények bélelése saválló csővel, Ipari kémények bélelése, saválló kéménybélelés, kéménybélelés árak, turbós kémény építés, szerelés. Minőségi munka, gyors kivitelezés, kedvező árakkal!! Kéménybélelés korom ellen , kéménybélelés kátrány ellen.

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

WYW Directory

RLS linkgyűjtemény

WYW Globál Directory

Ingyenes linkgyűjtemény | Linkgyujtemeny.org

www.kemenybeleles.hupont.hu PageRank

 

 

                Kéménybélelés kedvező áron

Kéménybélelés és kémény javítás információk az alábbi telefonszámon érhetők el:

Árainkról kérjen ajánlatot telefonon!

 

Németi Dániel

Kivitelező

06/30-184-6407

 

   Átmérő:         Méterárak:     KÉMÉNYBÉLELÉS AKCIÓS ÁRAK !! 

A saválló tisztító ajtót grátiszba adom(5.030-ft)!!
Tető kibúvó engedélyhez nélkülözhetetlen, ára 12.900 -ft beépítését ingyenesen vállalom!!
Anyag minősége: saválló KO 36, hoszhegeszett cső (AWI eljárással)
.
Kéménybélelés munkáinkra garanciát vállalunk! 
 

A folyóméter áraink tartalmazzák a kéménybélelés munkadíjat, a kiszállást, helyszini felmérést, a bontással keletkezett visszajavítást, teljes helyreállítást!  

(az árak ÁFA-t nem tartalmazzák).

http://forum.index.hu/Article/showArticle 

Kémények felújítása utolagosan béleléssel.


A meglévő falazott kéményeknél a mai követelményeknek megfelelően beleljük a kéményeket (ÉMI minősítéssel rendelkező béléscső), kémény béléscső pl: saválló acélcső 0,6-mm, 0,8-mm, 1-mm falvastagságú béléscső. A meglévő falazott kémények esetében a kéménybélelés csökkenti a kémény keresztmetszetét, így a kéménynek megfelelő átmérűnek kell lennie, a készülék bekötési átmérőjétől kissebre nem lehet szűkíteni a bélés csővet.


A kéménybélelés elött ellenőrizni kell a kémény belső és külső állapotát ha szükség van rá akkor ki kell javítani az estleges hibákat, ellenőrizni kell hogy estleg nincs e bekötve készülék ugyan abba a kémény kürtőbe. A kéménybélelést követően szakvélemény kötelező, a kéménybéléscsőről minőségi tanusítvány.


Kéménybélelés fajtái:


1,   A merev falú kéménybélelés-nél ami egyenes kémény      kürtőnél        történik alaposan meg kell vizsgálni a       kémény kürtőt (elhúzás,        szűkítés, tégla belógás)       mivel nem hajlékony így nehézséget              okozhat a  legkisebb hiba is.  (anyag: aluminíum, saválló acél cső)


2,   Az alumínium merev bélés csővek gázkészülékeknél használhatók,      ezek a béléscsövek legalább 0,63 mm fal vastagságúak lehetnek,      mivel hogy az alumínium kevésbé erős anyag mint a saválló acél      így kevés az élettartama. A kéménybélelés a kémény aljától a tetejéig      történik így zárt rendszert építünk. A csöveket folyás irányba tesszük a      készülék felé 5-6 cm fedéssel, így vezetve a kondenzvizet.      A készülék és a kémény kürtő közti csatlakozást      "T" idommal helyettesítjük, a kéményt a kijelölt helyen minimálisan megbontjuk,      a tisztító idomot szintén így helyezzük ell az úgy nevezett koromzsáknak.     A bélelést követően a kémény kürtő és kémény béléscső közti üreget szigeteljük.     A kémény kitorkolási pontot a bélés cső körül befedjük így lezárjuk a falazott kürtőt,      az égéstermék a bélés csövön keresztül jut a szabadba. A tisztító nyílást saválló ajtóval   befedjük.

Kéménybélelés rozsdamentes acélból:

Saválló acél béléscsövet sűrűbben használunk mivel erősebb és hosszabb az élettartamuk  az alumíniummal szemben. A saválló acél csöveket gáz illetve vegyes tüzelésnél használjuk.  Szilárd tüzelésnél a rozsdamentes cső élattartama rövidebb lessz mint a gáz tüzelésnél.  A rozsdamentes acél csöveket minden méretben gyártják hossza általában 1-m, hasonló  munkamenet mint az alumínium bélelés.


Flexibilis kéménybélelés:


   Flexibilis kéménybélelés-t elhúzott kémény-eknél használunk gáz égéstermék elvezetésére.   Flexibilis kéménybélelés-nél ügyelnünk kell az anyag minőségére és a fedésekre.   A hozzá tartózó idomoknak meg kell egyezniük a flexibilis bélés cső méreteivel és    fontos hogy az illesztéseknél hőálló sziloplasztal legyen tömörítve.


Kandallókémények építése:

 


Kandalló kémények építésénél 20*20-as kémény az elfogatható, kisméretű téglából építve,   ezt kibélelve saválló acél csővel, a bekötési átmérőt szűkíteni tilos.   A kandalló biztonságos müködéséhez a helyiség levegő utánpotlásáról gondoskodni kell,    zárt kandallók esetében általában van levegő nyílás egy külső falra vezetve pl: vízteres kandalló.

 

 

  • A- tipusú készülékek:

 

         Helyiségból veszik az égéshez szükséges levegő utánpótlást,                  és a helyiségbe távozik az égéstermék pl: gáztűzhely, gázbojler.

 

  • B- tipusú készülékek:

 

          Az egéshez szükséges levegőt a helyiségből veszik, és kéményen           keresztül jut a szabadba az égéstermék pl: nyilt égésterű gáz                 kazán, fali cirkó.

 

  • C- tipusú készülékek:

 

          Az égéshez szükséges levegőt a szabadból veszi és az                           égésterméket   a szabadba engedi. Teljesen helyiség és levegő               független zárt égésterű.

 

Kémény tudnivalók:

A kémény feladata hogy a tüzelő anyagból származott égésterméket füstgázokat kivezesse a szabadba, A meleg égésterméket a kéménybélelés rendszer a kéményből és készüléket összekető bekötő csőböl áll. Ha estleg nem megfelelő as kémény huzat, huzat növelő ventilátorral növelhető. A kémény lehet téglából falazott (kéménybélelés) , vagy szerelt kémény.

Kéményseprő szakvéleményre van szükség új kémény építésnél, a szakvélemény kötelező gáz készüléknél garanciához is. 

A tartalék kémény feladata hogy  a meghibásodott gázkészülék vagy (pl: villany kazán) esetén üzembe tudjuk állítani kéményünket, ezért mindig ellenőrizzük  ügyeljünk a tisztán tartására.

Milyen a megfelelő kémény és milyet érdemes építeni?

A készülék gyártók fejlesztik termékeiket, így jobb lessz a készülék hatásfoka is, minnél újjab egy készülék annál nagyobb kondenzvizre számíthatunk, így érdemes a kéményünket bélelni újj készülék vásárlásakor. De ha csak szilárd tüzelést szeretnénk alkalmazni akkor érdemes saválló acél bélelés csövet tenni kéményünkbe.

Kéménybélelés

 

Szilárd tüzelésű kémények és készülékek.

Szilárd tüzeléshez elegendő egy egyrétegű falazott tégla kémény.          A bélelt kémény (kéménybélelés) csak saválló acél csőböl készülhet.        A szilárd tüzelésű készülékeket nagy füstgáz-égéstermék elvezetésére alkalmazzák és tervezik.  A kémény-ben nagy hőmérsékletű égéstermék távozik így ezeknek a kazánoknak nagyobb a hő veszteségük. A fűtési szezonban a szilárd tüzelésű készülékek kisebb nagyobb üzemi hőmérséklettel működnek.

 

A gáztüzelésű készülékek kéménye kéménybélelés.

 A gáztüzelésű berendezések kémény-eit és kéménybélelés-ét a gyártó  alapján meghatározott előírás szerint kell végeznünk.                              A kéményseprő vállalatok álltalában a tetősík fölé építet kémény-ek  vizsgálatát végzik.

A kémény-ek védelme és tisztítása kéménybélelés

Kéményszerkezetek hibái, megoldás kéménybélelés


Hazánkban eléggé elavultak a kémény-ek. Ennek elsődleges oka a kémény-ek nem megfelelő karbantartása, felújítása. Mivel a szilárd tűzelésű kazánokat felváltotta a korszerű gáztüzelés a tégla kémények már nem megfelelőek ennek az égésterméknek az elvezetéséhez. A gáz égéstermékének sokkal nagyobb a vízgőztartalma és kisebb a kiáramló hőfoka ezért a tégla kémény-ek belsejében a savas kondenzátum kioldja a fugákból a kötőanyagot, így azokon szemmel nem mindig látható repedések keleztkezhetnek meggyengítve a kémény szerkezetét, a téglák bedőlhetnek ezzel megakadályozva az égéstermék távozását.

 

 

 

 

 

Tematikus linkgyűjtemény és linkkatalógus

Kéménybélelés fotók:

Kéménybélelés 12Kéménybélelés 14Kéménybélelés 16

KÉMÉNYBÉLELÉS idom 1,

KÉMÉNYBÉLELÉS idom 2,

KÉMÉNYBÉLELÉS idom 3,

KÉMÉNYBÉLELÉS idom 4,

A kéménybélelés fajtáját és anyagát az határozza meg, hogy milyen típusú tüzelő berendezést üzemeltetünk. A szinte egyeduralkodó gáztüzelő berendezéseinkhez az égéstermék-elvezető kéményt alumíniummal, acéllal és egy speciális magyar találmánnyal bélelhetjük ki. Mikor és milyen kéménybélelés anyagot használjunk?!

KÉMÉNYBÉLELÉS MŰKÖDÉSE

A tüzelőberendezések működése során keletkezett égésterméket többfajta módon és kéményrendszerrel vezethetjük a szabadba. A kéménybélelést több tényező határozza meg: a tüzelőberendezés működési elve;  a tüzelőanyag, amivel fűtünk; a kályha vagy kazán fajtája, típusa, hőteljesítménye; a távozó füstgáz, égéstermék hőmérséklete.  A korszerű kéménynek (kéménybélelésnek) számos jó tulajdonsággal kell rendelkeznie: a modern fűtési technológiának megfelelő,  tűzbiztos, füsttömör, hőszigetelt, saválló, hosszú élettartamú,  ha kell koromkiégetésnek ellenálló, nedvességre érzéketlen,  hogy elkerüljük a belső lecsapódás során keletkezett kondenzátum  okozta átnedvesedést és az ebből eredő állagromlást.  Az ilyen kémény,   kéménybélelés évtizedeken át megbízhatóan fog működni.

Gáztüzeléses  készülékek

Alapvetően  vegyes és gáztüzeléses készülékeket használ a lakosság.  A kisméretű tömör téglából  falazott béleletlen kémények ma már csak vegyes tüzelésű kazánok, fatüzelésű cserépkályhák és kandallók esetén jöhetnek  számításba.  Az egyeduralkodóvá váló gáztüzelő berendezések égéstermék-elvezetéséhez a meglévő falazott  kéményeket fém  anyagú vagy műanyagból készült béléscsővel kell kibélelni.  A kéményrendszernek Építőipari Műszaki Engedéllyel (ÉME) kell rendelkeznie, amelyben meghatározzák az alkalmazási  feltételeket. A lakossági célra szolgáló gáztüzelésű berendezéseket  az égéstermék-elvezetés szempontjából 3 csoportba  oszthatjuk. Az első csoportba tartoznak a nyitott égésterű, égéstermék elvezetés nélküli („A" típusú) gázfogyasztó készülékek  (pl. gáztűzhely, mosogató fölé szerelhető vízmelegítő). A másik két  csoportba soroljuk az égéstermék-elvezetéssel rendelkező,  de a helyiség légterétől nem független égéslevegő ellátású,  kéménybe kötött „B" típusú készülékeket (pl. kéménybe kötött konvektorok,  falra szerelt cirkó, padlón álló kazánok); és a helyiség légterétől  légellátás és égéstermék elvezetés szempontjából hermetikusan elzárt  „C" típusú készülékek (pl. ablak alá szerelhető konvektorok,  turbós és kondenzációs kazánok).

Nyílt és zárt égésterű készülékek kéménybélelés-ei

A  „B" típusú készülékek esetében az égéstermék a kémény huzatának hatására távozik  a szabadba. Ezeknél a hagyományos alumínium vagy korrózióálló  acél bélelési technológiák és szerelt kémények használhatók,  hiszen itt nincs szükség a rendszer fokozott tömítettségének biztosítására.  Nyílt égésterű tüzelőberendezések ma már csak szigorú előírások betartása mellett tervezhetők és építhetők.  A szigorításokat a kéménybalesetekből származó  balesetek számában történt ugrásszerű növekedés és az  energiacsökkentésre való törekvés miatt vezették be.  Napjaink legkorszerűbb és legjobb hatásfokkal működő tüzelőberendezései  a „C" típusú zárt égésterű turbós és kondenzációs kazánok.  Itt az égéstermék-elvezetésen kívül az égési levegő bevezetését is meg kell oldanunk.  Mivel a belső ventilátor által biztosított túlnyomás hatására távozik az égéstermék,  ezért a csőelemeknek és azok kötéseinek tömöreknek kell lenniük,  valamint megfelelő kondenz-zárással és korrózióállósággal kell rendelkezniük. A kéményseprő vizsgálat során ezért e zárt rendszert  nyomáspróbának vetik alá.

Turbós kémény bélelése

A zárt égésterű gázkészülékeknél két kéménybélelési módszer alkalmazható.  Az egyik az ún. koaxiális rendszer, amikor a bélelt kéménybe egy kisebb átmérőjű csövet húzunk  be: a füstgáz a kisebb átmérőjű csövön távozik,  az égéshez szükséges levegő pedig a külső csövön áramlik a gázkészülékbe. Előnye: a füstgáz előmelegíti az égési levegőt.  Hátránya: mivel mindkét irány légáramlását korlátozott teljesítményű ventillátorok  biztosítják, ezért hosszú kéményekbe csak drágább készülék alkalmazása lehetséges.  A másik módszer a szétválasztott rendszer, vagyis külön égéstermék elvezető és külön égési levegő bevezető cső alkalmazása.  Ekkor az égéstermék a bélelt kéményen keresztül távozik,  míg az égési levegő beszívása máshol történik, pl. a készülék helyiségének kültéri falán,  másik kéményen vagy szellőzőcsatornán keresztül,  esetleg lichthofból.  Előnye: a beszívási út jóval rövidebb lehet a füstgázkürtőénél, ezért kisebb ventillátorteljesítmény is elég.  A szűkebb kéményeknél is használható, ahová a dupla cső nem fér be. Lichthofból a külső hőmérsékletnél magasabb égési levegőt lehet nyerni. A beáramló levegő nem hűti le a füstgázt,  ezért kisebb a kondenzátum-képződés. Hátránya: faláttörést igényel, vagy megszüntet egy szellőzőkürtőt. Kevésbé esztétikus, mert a gázkészülékből induló cső elágazik, egyik a kéménybe,  másik a levegőbeszívás helyéhez van bekötve.

Milyen kéménybélés anyagot használjunk?

Az eddig használt bélésanyagok (alumínium, acél) évek múltán átkorrodálhatnak a lecsapódó savak miatt, így a füst a lakótérbe szivároghat.  A gáz égésekor keletkező szénmonoxid és széndioxid színtelen,  szagtalan, ezért nem észrevehető. A szénmonoxid háromszázszor erősebben kötődik a vér hemoglobinjához, mint az oxigén,  ezért már kis koncentrációja is halált okoz. Magyarországon évente  még mindig sokan halnak meg ilyen balesetek miatt. Magyar  kutatómérnökök ezért fejlesztették ki a háromrétegű, hőre keményedő  műanyaggal történő kéménybélelési technológiát, amely jelenleg Európa  jó néhány országában szabadalmaztatott eljárás. Az ún.  FuranFlex anyag üvegszállal erősített hőre keményedő  műgyanta. Erős, mint az acél, korrózió-, sav-, és lúgálló. Tartósan ellenáll a füstgázok hőterhelésének is. A vizsgál atok szerint gáz- és olajfűtésnél 200 °C fokos tartós, és 250 °C fokos  csúcsterhelésnek vethető alá. A Furanflex anyagának hővezető  képessége kb. 750-szer rosszabb, mint az alumíniumnak. Egyebek  mellett ez jelentősen javítja a kazán teljesítményét is. Azoknál  a tüzelőberendezéseknél, amelyek esetében üzemszerűen kell kondenzátum keletkezésével számolni,  ez a legjobb megoldás.

 

www.danikemeny.hu 

www.danikemeny.hu/home-page/kemenybeleles/

www.danikemeny.hu/home-page/kondenzacios-kemeny/ 

www.danikemeny.hu/home-page/furanflex-kemenybeleles/

www.danikemeny.hu/home-page/referencia-kepek/

www.danikemeny.hu/home-page/elerhetoseg/

Szolgáltatás linkek Linkmutató Lapozz.info Ingyenes hirdetés in

gyenes linkcsere DcWeb Linkkatalógus

WYW Directory

Online Flash Játékok

Infraszauna

Linkgyár linkkatalógus

LinkBank

www.mobile.de

Gratis Werbung Free Werbung < / a>

Webkatalog

Webkatalog

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 88
Tegnapi: 110
Heti: 569
Havi: 1 964
Össz.: 781 548

Látogatottság növelés
Oldal: Kéménybélelés árak
Kéménybélelés, Kémény bélelés, Kémények bélelése saválló csővel, árak - © 2008 - 2018 - kemenybeleles.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: kemenybeles - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »